01 June 2010

Pak Uda Tegas Sekarang

Nak bagi warning awal-awal kat anak-anak buah aku perempuan 3 orang. Korang dah dapat adik lelaki ni korang jangan buat benda pelik-pelik pulak. Aina dengan Dina dah pandai eja kan? Baca ni Pak Uda nak list bagi kat korang. Untuk Aimi pulak jangan ikut akak-akak awak kalau diorang ajak buat benda yang Pak Uda nak list ni.

Korang jangan :

1. Ajak dia main masak-masak suruh dia berlakon jadi bapak.
2. Silap bagi baju korang suruh Ummi korang pakaikan kat dia.
3. Ajar dia pakai lipstik.
4. Pakai bedak tebal-tebal kat muka dia
5.
Kilatkan kuku dia
6. Main dengan anak patung barbie

Last sekali korang jangan buat macam gambar kat bawah. Pak Uda tahu siap la korang nanti kalau Pak uda balik. Hep hep. Ummi mereka sila pantau aktiviti anak-anak anda ye. hehe


p/s : pak uda nak ajar Tariq main gasing dengan galah panjang nanti.

4 comments:

Azah Arjuna said...

adeh... dah semua kakak. ade la sikit kot dorang tesasul nak buat mcm tu. hehe.

unie said...

~lol~ i'm laughing my heart out! i don't think the sisters will ever have done that to Tariq with the fact that they 'love' their brother sooooo much. XOXO

qalamunir said...

WAM, U shud hav listed down that they shud'nt giv so much of soy mirruku to their smal bro. Medical report says it'll lead man 2 becoming soooft & gracefool insted of being strong & manly.
I'd sugest that U also must see that U look Manly too. Or else they wil cal U untie maa. Hav to doit b4 Tariq wakes up!

Salam.

starry said...

hehe. betul, pak teh sila bagi contoh lelaki kena berambut pendek tapi hensem dahulu :)