23 August 2009

Mencari Juadah Bersama Enol Nigga









Ahad 2 Ramadhan.
18:16

Aku dengan Enol bersiap nak cari makanan untuk berbuka. Tempat dituju dekat sahaja, Bazar Sri Gombak. Hari pertama puasa aku pulang ke Ampang untuk berbuka bersama keluarga. Terlupa pula ayah balik kampung untuk urusan jenazah pakcik Zain ~Al-Fatihah.

Kami berdua ke bazar. Orang sudah ramai untuk membeli juadah berbuka. Tidak ramai penjual seperti tahun sebelum ini. Masih ada ruang kosong kalau dilihat. Mungkin peniaga sebelum dapat tapak lagi baik barangkali.

Kami berjalan menempuh orang ramai. Dalam kesibukan bazar tu aku terlihat 2 orang pondan membeli makanan. Ya kawan-kawan, 'PONDAN'. Mereka pun puasa juga. Terawih pun mungkin diorang buat sekali kot. Wallahua'lam. Dan masih ada perempuan yang berpakaian seksi, mengapa tak hormat bulan Ramadhan ni. Haihhh.

Berjalan sampai ke kedai hujung, masih belum jumpa makanan yang hendak dibeli. Terserempak dengan Ali & the geng. Ulang alik tempat sama tiga kali. Last sekali nasi lemak dengan ayam rendang juga yang kami balun + roti boom + air tembikai + kuih apa tah Enol beli.

Lepas ni nak try pergi Bazar Melawati pulak.



p/s : kalau pondan nak terawih kena join saf belah mana eh?

4 comments:

naughtiest maximus said...

ader jugak mereka2 yg tak menghormati ramadhan.. mekap tebal 3 inchi.. perfume bagaikan di tuang sebotol.. men-diva-kn diri tak kne tempat dan mase.. menjengkelkan..

Azah Arjuna said...

hai enol. wedjdedukiuli. hehe

Nadia Yuna said...

Panjang da rambut diaa. hehe. cool cool =)

unie said...

oit.. u come back la this weekend.