25 April 2009

Abang tolong la ayang

Sambil duduk isap rokok atas tembok tepi sg wang, mata aku liar perati gelagat remaja yang kadang2 aku tengok tah pape. mungkin diorang ni baru nk 'up' kot. dan mungkin aku pun remaja tah pape dimata orang lain. aku curi dengar perbualan 1 pasangan yg duduk bdekatan aku..

si awek : abg, kaki ayang sakit la.
si balak : tu la, kn dh suruh pakai stokin tp ayang degil. kan dah melecet. ~sambil tengok kaki awek dia.
si awek : pakai stokin cam xbest je, nanti kaki bau busuk.
si balak : memang la busuk kalau stokin tu xbasoh seminggu.
si awek : ala abg ni membebel lak. kaki ayang sakit ni cmna nak p shopping kt watson.
si balak : ~dia mengambil sesuatu kt dalam begnya. nah pakai ni minyak gamat abg beli kt langkawi. mujarab tau.
si awek : abang tolong la sapukan. ~sambil buat muka manja.
si balak : eh dia ni, banyak songeh lak. aku amik balik ubat ni pastu ganti ngan kaki mau?

haha..tergelak aku dengar tapi gelak cover2 la. kang xpasal lak aku kena ngn si balak tu.
dalam situasi camni salah pompuan ke sebab bermanja xkena tempat atau salah si laki yang xnak tolong sapu minyak gamat 2?

2 comments:

soo said...

well..its depends.
pandangan org lain2..

soo said...

btw if i buat mcm tu u tlg i tak..?ahaakss